Kimberly is leidinggevende in opleiding op KBS de Panta Rhei. Ze heeft een moderne onderwijsvisie en vindt dat het altijd nóg beter kan. Ze zorgt er ieder dag voor dat kinderen en groepsleerkrachten trots naar huis gaan. 

Kimberly weet als geen ander dat een leerkracht die jou écht ziet het verschil kan maken. Voor haar was dat juf Henriëtte. Zij zag de behoefte aan een kleine wandeling achter het drukke gedrag van kleine Kimberly en zij kon “hoofd- en zaakvakken aan de muzieklessen koppelen. Dat vond ik altijd zulke bijzondere lessen. Die vergeet ik nooit meer!”.

Groot voorstander is Kimberly van ontwikkelingsgericht onderwijs “daarbij ga je uit van maatschappelijke thema’s die je op een begrijpelijke manier de klas in haalt. Zo kom je in de belevingswereld van de leerlingen en wordt leren voor hen iets heel concreets”. 

Ieder kind leert anders” benadrukt Kimberly. Wat voor de een werkt, werkt voor de andere misschien wel weer helemaal niet. Maar door “goed naar de leerlingen te kijken en te analyseren hoe zij op iets reageren” kan je ieder kind op een passende manier uitdagen. “Ik vind dat in het onderwijs nu nog wel eens de focus te veel op de ‘’basisgroep’’ ligt. Dit past wat mij betreft niet meer binnen de maatschappij waarin wij leven. Ieder kind doet er toe, ieder kind heeft recht op goed onderwijs dat aansluit bij zijn of haar ontwikkeling. Gelukkig is voor mijn visie binnen SKO alle ruimte”.

Het mooiste aan het onderwijs vindt Kimberly de dynamiek. “Er is geen dag en geen leerling hetzelfde, dit maakt het werk gevarieerd, uitdagend en elke dag weer leuk.” Dat dit in de praktijk vaak betekent dat een dag heel anders loopt dat je vooraf had bedacht, hoort erbij voor Kimberly. “Als iedereen aan het einde van de dag maar blij en trots op zichzelf naar huis gaat!”

Word net als Kimberley, word Ontwerper van Onderwijs

BOUW MEE!