Als Intern Begeleider laat Susan Westervoorde haar leerlingen bloeien. Ze kijkt aandachtig en luistert betrokken. Zo prikt zij overal doorheen en kan zij ouders en leerkrachten advies op maat geven om met zijn allen een kind optimaal te laten ontwikkelen.

Susan werkt al een aantal jaar als groepsleerkracht als zij beseft dat ze de persoonlijke ontwikkelingspaden van leerlingen heel belangrijk en interessant vindt. “Ik wil echt het onderwijsaanbod zo goed mogelijk laten aansluiten bij de behoeftes van leerlingen”. Ze pakt een aantal IB taken op naast haar rol als groepsleerkracht en al snel blijkt dat kinderen, collega’s en ouders van individuele ondersteuning voorzien haar nog meer ligt dan lesgeven. “Ik houd ervan om leerlingen en collega’s zich te zien ontwikkelen, daar doe ik het echt voor”. Fast forward en Susan heeft de opleiding tot IB’er succesvol afgerond en werkt nu voltijd en vol passie als Intern Begeleider bij de Zonnewijzer. 

Trajecten met leerlingen benadert zij altijd met de groepsleerkrachten én de ouders, want “ouders zijn de ervaringsdeskundigen en wij zijn de professionals. We doen het echt met zijn allen”. “Mijn ideale plaatje is dat al ons onderwijs nog persoonlijker wordt. Dat we lesstof nog beter kunnen laten aansluiten op de talenten en interesses van leerlingen”. Haar dag kan niet meer stuk als zij als collega’s en kinderen met plezier ziet leren, ontwikkelen en ontdekken. 

Ik ben zo blij met de ontwikkeling die ik heb kunnen doormaken, ik zit nu nog veel meer op mijn plek als IB’er. Ook op de Zonnewijzer en bij SKO voel ik mij thuis. Als er iets is waar ik tegenaan loop kan ik altijd contact opnemen met de staf en het bespreekbaar maken. Bovendien is er altijd ruimte voor groei. Voor mijzelf en voor al mij collega’s!”